Toon Vandebosch over zijn ambities op het EK: “Kleine kans op de titel”

Toon Vandebosch over zijn ambities op het EK: “Kleine kans op de titel”

Na een mindere dag in Valkenburg hoopt Vandebosch alvast beter te doen komende zondag op het Europees Kampioenschap in Pont-Château. Zelf geeft hij zich een kleine kans op de titel. Als topfavorieten schuift hij de Brit Tom Pidcock en Yentl Bekaert naar voren.

 “In Valkenburg had ik allesbehalve een goede dag”, blikt Toon Vandebosch terug. “Oké de uitslag viel nog wel mee, maar ik was met mijn vijfde plaats zelf helemaal niet tevreden. Als je weet dat ik heel de wedstrijd meedeed voor een podiumplaats had er zeker meer ingezeten.”

Aanstaande zondag hoopt Vandebosch alvast op een betere dag dan in Valkenburg. “Als ik een goede dag heb komt het resultaat wel vanzelf. Al hoop ik toch op een podiumplaats. Dat zal zeker niet gemakkelijk worden. Zo zijn er erg veel kandidaten voor het podium.”

Kleine kans

“Zeker de Fransen zullen in eigen land goed voor de dag komen alsook de Brit Tom Pidcock. Zelf geef ik me een kleine kans op de titel, maar ik ben zeker niet de topfavoriet. Daarvoor denk ik eerder aan Tom Pidcock en Yentl Bekaert binnen ons team.”

Het parcours heeft Toon Vandebosch nog niet gezien, al bestudeerde hij wel al enkele filmpjes op het net. “Ik heb al wel enkele filmpjes bekeken op het internet. Zo weet ik alvast een beetje wat me te wachten staat. Vrijdag en zaterdag zal ik het parcours nog grondig onder de loep nemen.”