Toon Vandebosch neemt leiderstrui over: “Moet realistisch zijn”

Toon Vandebosch neemt leiderstrui over: “Moet realistisch zijn”

De wereldbekekleiderstrui veranderde zondag in Namen van schouders. Yentl Bekaert moest na een val en kettingproblemen zijn wereldbekerdroom opbergen. Met Toon Vandebosch stond er een nieuwe Belg klaar om de witte trui te omarmen.

Vandebosch was de eerste Belg in de uitslag. “Nochtans was ik niet zo goed weg”, vertelde hij. “Ik wist dat ik niet over mijn toeren mocht gaan, want dat betaal je later cash. Op mijn eigen tempo dichtte ik dan ook de kloof op de Fransman Antoine Benoist.” 

31680308426_04f5191955_oHij kwam terecht in een groepje met onder andere wereldbekerleider Yentl Bekaert. “Zonder veel gekkigheid wist ik dat Yentl de trui zou houden, maar toen zag ik hem vallen op een schuine kant en verloor hij veel tijd. Toen ik dat hoorde verlegde ik mijn focus van het podium naar de trui.”

Maxim Bonsergent legde een hoog tempo op. “Ik zette me in zijn wiel en op de schuine kant waagde ik mijn ultieme kans. Even sloeg ik een gaatje, maar door een schuiver kwamen de Fransen er terug over. Op de laatste klim blokkeerde ik en reed ik nog nooit zo traag richting de finish.”

“Realistisch zijn” 

Toon Vandebosch staat nu aan de leiding van het klassement met drie punten voorsprong op Yentl Bekaert en tien op Tom Pidcock. “Ik zit nu in de trui, maar als ik realistisch ben zal het moeilijk worden deze te houden. Ik richt nu mijn pijlen op de kampioenschappen en de Superprestige”, besloot de man van IKO Enertherm-Beobank.

31680310226_43b0080458_o