Toon Vandebosch na korte solo: “Ik ging over mijn toeren”

Toon Vandebosch na korte solo: “Ik ging over mijn toeren”

Toon Vandebosch leek even op weg naar de overwinning in de tweede wereldbekermanche voor junioren in het Duitse Zeven. De junior van IKO Enetherm-Beobank werd uiteindelijk nog tweede. “Ik ging duidelijk over mijn toeren”, vertelde Toon Vandebosch.

Na twee ronden probeerde Toon Vandebosch met Tom Pidcock weg te geraken. “Ik wou eens kijken hoe hij zou reageren”, vertelde Toon Vandebosch. “Maar toen viel de Brit en stond hij met materiaalpech een hele tijd stil aan de kant van de weg. Daardoor had ik meteen heel wat meters voorsprong, maar met Gieten (Vandebosch moest het na sterke wedstrijd afleggen in de laatste meters, red.) aan het begin van het seizoen in mijn achterhoofd twijfelde ik toch even om door te gaan.” 

Die twijfel verdween al snel. “Ik heb toch besloten om door te gaan, aangezien ik al weggeraakte voelde ik mij de betere vandaag. Toen ik alleen kwam te zitten merkte ik echter al snel dat ik over mijn toeren moest gaan om de voorsprong op vijftien seconden te houden.”

Foutjes

Dat lukte in het begin nog aardig. “Maar toen maakte ik een foutje, waardoor de rest wat van mijn voorsprong af kon knibbelen. Ik moest mijn krachten aanspreken om mijn voorsprong uit te diepen. Opnieuw ging ik over mijn limiet en ik voelde dan ook snel dat het heel moeilijk zou worden.”

Toch zette Toon Vandebosch dapper door. “Acht seconden was het en op acht seconden wou ik het houden. In de zandstrook moest ik veel te vroeg afstappen, want er was gewoon totaal geen spoor meer. Daar verloor ik opnieuw veel tijd en kon Jelle aansluiten. Toen hij ook nog beter over de balkjes sprong dan mij was de race voorbij.”

Camps reed verder weg. “Ik had geen antwoord op Jelle klaar, maar ook Tomas Pidcock zat mij op de hielen. Ik heb nog alles uit de kast moeten halen om hem af te houden.”