Toon Vandebosch eindwinnaar: “Holde nochtans achter de feiten aan”

Toon Vandebosch eindwinnaar: “Holde nochtans achter de feiten aan”

Er kwam heel wat rekenwerk aan te pas, maar uiteindelijk was het dan toch zeker: Toon Vandebosch wint de wereldbeker. De junior van IKO Enertherm-Beobank kende nochtans een niet al te beste slotmanche, maar ook zijn naaste concurrent Antoine Benoist zakte door het ijs.

In de beginfase zag het er nochtans goed uit voor Vandebosch. “Ja inderdaad, maar na twee ronden heb ik me laten doen en kwam ik achteraan in het groepje te zitten. Elke bocht wou degene achter mij voorbijsteken, waardoor ik voortdurend stevig moest optrekken en veel krachten verspeelde.”

Elke ronde zakte Vandebosch een beetje verder weg. “Ik reed zowat heel de wedstrijd achter de feiten aan”, bekende hij. “Eigenlijk is dat de samenvatting van zowat heel mijn wedstrijd. Toen doordrong dat ik de wereldbeker verloor, zakte de moed helemaal in mijn schoenen.”

Uiteindelijk finishte hij pas als zestiende. “Ik zat dan ook al in de tent toen plots het bericht doorkwam dat ik de wereldbeker wel gewonnen had. Ik verlaat Hoogerheide met een dubbel gevoel. Blij met de eindzege en teleurgesteld door mijn prestatie.”

Bondscoach Rudy De Bie was wel erg gelukkig met de eindzege. “Eind goed, al goed”, pufte hij, waarna hij met Toon Vandebosch een dansje plaatste. “Ik ben blij dat het goed is uitgepakt en Andreas Goeman mee kan naar het wereldkampioenschap.”