Toon Vandebosch diept voorsprong uit: “Wereldbekertrui is nu absoluut een doel”

Toon Vandebosch diept voorsprong uit: “Wereldbekertrui is nu absoluut een doel”

Toon Vandebosch veroverde in Namen de wereldbekertrui bij de junioren, maar was bang dat hij deze snel weer zou kwijt zijn aan de dominante Tom Pidcock. De Brit liet echter de wedstrijd in Zolder aan zich voorbij gaan, waardoor de weg voor Vandebosch open lag. Met zijn tweede plaats in een bloedstollende strijd diept hij zijn voorspong uit in het wereldbekerklassement. 

“Een superdag had ik niet”, vertelde Vandebosch na afloop aan de teamwebsite. “Maar vandaag heb ik voor het eerst dit seizoen wel slim gereden. Al was het de eerste ronden moeilijk om mij in te houden. Ik heb wat vaker voor het wiel gekozen en daardoor had ik in de slotronde nog iets over.”

In die slotronde probeerde Vandebosch Thymen Arensman nog achter te laten. “De sprint wilde ik niet afwachten, want ik ben niet snel aan de meet. Ik plaatste twee keer een versnelling en nam een paar meter, maar Thymen kraakte niet. De sprint zelf was nog best spannend, maar hij kwam er toch nog over.”

Door de tweede plaats verstevigt Vandebosch zijn leidersplaats in het Wereldbekerklassement. Met nog twee manches, Fiuggi en Hoogerheide, te gaan heeft de man van IKO Enertherm-Beobank nu 25 punten voorsprong op eerste achtervolger Andreas Goeman. “En die trui is nu zeker een doel. Ik hoop dat ik dit klassement kan winnen.”