Toon Vandebosch begint meteen goed op de Muur

Toon Vandebosch begint meteen goed op de Muur

Toon Vandebosch heeft meteen zijn visitekaartje afgegeven. In de sterk bezette wedstrijd op en rond de Muur van Geraardsbergen ging de renners van IKO Enertherm-Beobank aan de haal met de overwinning.

Alle toppers tekenden present op de eerste A-cross van het seizoen. Jelle Camps nam de beste start en dook als eerste het veld in. Toon Vandebosch nam in het bos het commando over, met in zijn zog Jonas Smet, Thymen Arensman, Andress Verdonck, Jelle Camps, Andreas Goeman en Yentl Bekaert. Florian Vermeersch moest na contact met een paaltje de groep vooraan laten rijden.

Toon Vandebosch en Thymen Arensman kozen als snel het ruime sop. Hun voorsprong steeg razendsnel naar een halve minuut op Andreas Goeman, Yentl Bekaert, Jelle Camps en Jonas Smet. “Ik dacht dat ik toen voor de tweede plaats aan het rijden was”, bekende Toon Vandebosch. “Thymen viel op de muur echter stil en ik rook mijn kans. Ik zette stevig aan en heb dat vol kunnen houden tot aan de streep. Het was een erg lastige wedstrijd. Zowel de omloop, als het weer.”

Voor de derde plaats werd het nog spannend. Yentl Bekaert begon als eerste aan de klim richting de aankomst, maar werd op de streep voorbij gegaan door zijn ploemaat Andreas Goeman. Jelle Camps werd nog vijfde. Florian Vermeersch werd uiteindelijk pas achtste door een geblokeerde rug.