Tomas Kopecky: “Volledig gereden in het teken van de eindzege”

Tomas Kopecky: “Volledig gereden in het teken van de eindzege”

Vierde was de daguitslag van Tomas Kopecky zondag in Hoogerheide. Was het een gewone wedstrijd geweest was hij wellicht hoger geëindigd, maar de Tsjech focuste vol op zijn eindzege van de wereldbeker. Die wist hij ook te consolideren. 

“Ik heb redelijk passief gereden en me echt volg geconcentreerd op Pim Ronhaar en Mees Hendrikx, want zij waren mijn naaste belagers voor de eindzege”, vertelde Kopecky. “Ik nestelde me dan ook bij hun in het wiel, want ik wilde niet het risico lopen om over mijn toeren te gaan en zo de eindzege nog te verliezen.”

Even twijfelde hij nog om toch nog mee te springen. “Toen Niels Vandeputte aanging dacht ik er nog even aan om ook mee te gaan. Uiteindelijk heb ik het toch op veilig gespeeld. Soms moet je iets laten schieten, om iets anders te winnen.” 

Met de wereldbeker op zak is het vertrouwen voor het WK dan ook groot. “Het mag duidelijk zijn dat ik naar daar ga om te winnen. Uiteraard heb ik er al een mooi seizoen opzitten, maar gezien de omloop moet ik er zeker iets kunnen doen. De top is erg breed dit jaar, dus er zijn verschillende kanshebbers volgende zaterdag.”