Kopecky en Rouiller buitenlandse topfavorieten: “Iedereen wil die trui”

Kopecky en Rouiller buitenlandse topfavorieten: “Iedereen wil die trui”

Als eindwinnaar van de wereldbeker toonde Tomas Kopecky al over heel het seizoen de beste junior te zijn. De Tsjech met Nederlandse roods staat in Valkenburg dan ook als één van de favorieten aan de start.

Die favorietenrol gaat Kopecky ook niet uit de weg. “Ik ga naar Valkenburg om te winnen, dat is gewoon het doel”, vertelde de man van Acrog-Pauwels Sauzen-Balen BC. “Het seizoen is al geslaagd, dus ik sta wel met een gerust gevoel aan de start. Het zou de kers op de taart zijn.”

Kopecky werkte toe naar dit kampioenschap. “Ik heb er inderdaad hard voor getraind en gewerkt. Op die hele zware omloop moet ik normaal wel uit de voeten kunnen, maar dat kunnen er wel meer. Ik denk dan aan Ryan Cortjens, Niels Vandeputte en Loris Rouiller.”

“Elk land heeft zo zijn favorieten. Er zal weinig getwijfeld worden en iedereen gaat vol voor die trui zaterdag.” De week zag er voor de rest rustig uit. “Ik heb nog even losgereden op maandag, maar voor de rest vooral gerust.”

Rouiller: “WK is hoofddoel van het seizoen”

Er wordt met argusogen gekeken naar Europees kampioen Loris Rouiller “Dat ik van dit wereldkampioenschap mijn hoofddoel van het seizoen heb gemaakt is geen geheim”, blikt Rouiller vooruit op de teamwebsite. “Ik heb hier maanden naartoe geleefd en ik start dan ook met één grote verwachting: een medaille pakken!”

“Of ik druk voel? Niet echt. Ik heb al een mooie trui rond de schouders en met dertien zeges achter mijn naam kan ik nu al spreken van een geslaagd seizoen. Uiteraard kan dit WK voor de kers op de taart zorgen. Bovendien is het een omloop die mij op en top moet liggen en speelt de WK-ervaring van vorig jaar, waar ik toen net naast het podium strandde, toch ook in mijn voordeel.”