Tomas Kopecky domineert in Heusden-Zolder, Belgen op het podium

Tomas Kopecky domineert in Heusden-Zolder, Belgen op het podium

Het zal alles samen hooguit één ronde zijn geweest dat Tomas Kopecky niet aan de leiding reed tijdens de wereldbeker veldrijden in Heusden-Zolder. De Tsjech met Nederlandse roots neemt ook de leiding in het klassement over van Pim Ronhaar. De Belgen Jarno Bellens en Niels Vandeputte kropen mee op het podium.

Na een blitse start van de Amerikaan Lane Maher was het Tomas Kopecky die het commando over nam. “Ik voelde me vanaf ronde één enorm sterk en ik heb maar enkelen meters niet aan de leiding gereden vandaag”, vertelde Kopecky. “Ik probeerde steeds druk te zetten op de renners achter mij.”

Die druk was groot genoeg om meteen een kloofje te slaan. Enkel de Belg Jarno Bellens kon Kopecky op een viertal seconden in zijn vizier houden. Het duo kwam zelfs bij het ingaan van de laatste ronde samen. “Ook de grote groep achtervolgers kwam zeer dichtbij, maar het is me toch nog gelukt om weg te blijven.”

Kopecky neemt ook de leiderstrui over van Pim Ronhaar, die ‘pas’ als zevende finishte. “Dat is de kers op de taart. Ik heb hem na de wereldbeker in Zeven ook al even mogen dragen, maar nu hoop ik hem te houden. Of de volgende manche in Nommay iets voor me is weet ik niet, maar Hoogerheide ligt me in elk geval wel. Daar ga ik de trui proberen te verzilveren.”

Belgen

Jarno Bellens kon de Tsjech in de finale dus net niet volgen en moest nog stevig sprinten om Niels Vandeputte af te houden voor de tweede plaats. De Brit Ben Tulett werd uit de achtervolgende groep nog vierde voor Loris Rouiller en Filippo Fontana.

Pim Ronhaar kwam als zevende over de streep en was de eerste van een Nederlandstreintje met Mees Hendrikx en Ryan Kamp. Anton Ferdinande als derde Belg vervolledigde de top tien.

Uitslag en de Belgen

1.  Tomas Kopecky
2. Jarno Bellens
3. Niels Vandeputte
4. Ben Tulett
5. Loris Rouiller
6. Felippo Fontana
7. Pim Ronhaar
8. Mees Hendrikx
9. Ryan Kamp
10. Anton Ferdinande
12. Witse Meeussen
13. Gerben Kuypers
14. Len Dejonghe
15. Arno van den Broeck
18. Xander Geysels
20. Wout Vervoort
22. Ryan Cortjens
26. Vince Van Den Eynde
DNF Maxim Dewulf