Tom Pidcock (uiteraard) de beste in Hasselt: “Opwarmertje”

Tom Pidcock (uiteraard) de beste in Hasselt: “Opwarmertje”

Hoe kon het ook anders. Tom Pidcock heeft de eerste wedstrijd in zijn Europese trui op het Europese vasteland volledig naar zijn hand gezet. De Brit kreeg op het podium gezelschap van Arne Vrachten. Sander Lemmens werd na een érg sterke wedstrijd redelijk onverwacht derde. 

De meeste junioren sloegen de wedstrijd in Hasselt over, met het oog op de wereldbeker van morgen in Koksijde. De winnaar van vorig jaar, Arne Vrachten, was ook dit jaar als beste weg. De Telenet-Fidea Lion maakte, na een start die ontsierd werd door een valpartij, ook meteen het verschil. Tom Pidcock begon rustig aan de wedstrijd en kwam na enkele ronden op dreef. Met enkele stevige versnelling dichte de Europese kampioen dan ook vlot de kloof met de leider.

Pidcock reed zelfs weg van Vrachten, maar even later kwam alles weer samen. Met nog twee ronden de gaan sloeg de Brit een definitieve kloof. “Ik deed het erg rustig aan vandaag met het oog op morgen. Het was echt een opwarmertje en ik gebruikte niet meer energie dan nodig.” Vrachten was tevreden met zijn tweede plaats, terwijl Sander Lemmens het podium vervolledigde na een erg sterke wedstrijd. In de spurt voor de vierde plaats haalde Sander De Vet het van Julian Siemons en Len Dejonghe.