Tom Pidcock opnieuw wereldkampioen

Tom Pidcock opnieuw wereldkampioen

Dat Tom Pidcock een klasbak is in het veld behoeft na afgelopen winter geen betoog meer. Ook op de weg trekt hij deze lijn netjes verder. Na zijn wereldtitel in het veld greep de Brit dinsdagmiddag in het Noorse Bergen tegen de klok ook de regenboogtrui.

Pidcock was met een knaltijd van 28:02.15 bijna twaalf seconden sneller dan de tweede man in het klassement. “Gedurende de wedstrijd steeg mijn vertrouwen, maar de titel is zelfs boven mijn verwachting. De bochtige finale heeft duidelijk in mijn voordeel gespeeld”, reageerde hij na de finish.

Ook de Nederlander Thymen Arensman reed een sterke wedstrijd, hij zat lang op de hot seat met de snelste tijd. Uiteindelijk zakt hij nog weg naar de twaalfde stek in een bloedstollende titelstrijd. “Dat was een leuke ervaring, om jezelf even op tv te zien. Maar uiteindelijk een twaalfde plek, een paar seconden van de vijfde plaats, daar kan ik goed mee leven. Mijn waarden waren niet zoals ik had gewild en ik wist dat er nog sterke jongens aan kwamen. Een twaalfde plek was op deze dag wel het maximaal haalbare.”