Tom Pidcock maakt het vandaag wel af

Tom Pidcock maakt het vandaag wel af

Wat hem gisteren tijdens de wereldbeker in Zeven niet lukte, zette hij zondag in Hamme helemaal recht. De Brit Tom Pidcock topte daar het podium van de Flandriencross voor junioren. Ook zijn landgenoot Ben Turner mocht het podium bestijgen. Eerstejaarsjunior Niels Vandeputte werd derde. 

De wedstrijd kende een erg gesloten begin bij de junioren. De Belgische top paste voor de wedstrijd in Hamme, dus waren het de buitenlanders die het spel dicteerden. De Amerikaan Denzel Stephenson nam een vliegende start, maar werd al snel voorbij gegaan door Ben Turner. De Brit sloeg meteen een kleine voorsprong en Tom Pidcock speelde het landenspel perfect door de achtervolgers af te stoppen.

Turner kreeg tien seconden en dan rook Pidcock zijn kans om toch het kloofje naar de leider te dichten. “Normaal was het de bedoeling dat we samen weg zouden rijden, maar dat lukte niet. Daarom liet ik een gaatje vallen voor Turner. Toen zijn voorsprong groot genoeg was, probeerde ik naar hem toe te sluipen zonder iemand mee te nemen”, vertelde Pidcock.

Toch zat de Zwitser Loris Rouiller een hele tijd in zijn wiel. Samen verkleinden ze hun achterstand op de leider. Toen Pidcock zijn ultieme sprong waagde bleef Rouiller alleen achter. Laatstgenoemde kreeg al snel gezelschap van zijn ploegmaat Niels Vandeputte en Pieter-Jan Vliegen.

Het was hard tegen hard nog in de laatste ronde. Het trio in de achtervolging probeerde aan te pikken bij Pidcock en Turner. Ze naderden zelfs tot op vier seconden, Pidcock merkte dat en draaide de gashendel nog eens volledig open. Aan de finish had hij een mooie voorsprong op zijn landgenoot Ben Turner. Van de eerste achtervolgers haalde Niels Vandeputte het uiteindelijk voor het podium. Loris Rouiller werd nog vierde voor Pieter-Jan Vliegen.