Tom Pidcock maakt favorietenrol waar, Kielich stunt met derde plaats

Tom Pidcock maakt favorietenrol waar, Kielich stunt met derde plaats

Zoals verwacht werd het een one-man show van Tom Pidcock bij de junioren in het Franse Pontchâteau. De Brit trok er vroeg in de wedstrijd vandoor en haalde het solo. De Fransman Nicolas Guillemin hield de Franse eer hoog met een tweede plaats, terwijl Timo Kielich stuntte door van de vijfde startrij naar de bronzen medaille te rijden. Opmerkelijk: de volledige Franse selectie zat in de top tien.

De Fransen zetten vanaf de start de geweren op scherp en demarreerde om de beurt. Tom Pidcock was degene die op alles reageerde en de omvangrijke kopgroep keer op keer weer samen bracht. Dat Pidcock zich goed voelde liet hij half koers duidelijk zien door de gashendel volledig open te draaien. Enkel Maxime Bonsergant leek nog even te kunnen volgen, maar de Fransman moest zich al snel gewonnen geven.

Achter hem zat een grote groep van een tiental renners, waaronder ook alle Belgen. Enkel Pieter-Jan Vliegen ontbrak, ook Jelle Camps kwam pas iets later aansluiten na materiaalpech en een fietswissel. Timo Kielich haalde voor de Belgen de kastanjes uit het vuur door zich op kop van de kopgroep te zetten en Bonsergant in te rekenen.

Frans overwicht 

ekp_9897Terwijl Pidcock steeds verder weg reed brak de achtervolgende groep in twee. Raugel, Benoist, Guillemin én Kielich namen een voorsprong op de rest. Het viertal was gebrand op de overige twee podiumplaatsen en zette alles op alles. In de voorlaatste ronde wisten Guillemin en Kielich, de andere twee Fransen Raugel en Benois nog af te schudden.

Tom Pidcock trok zich niets aan van wat achter hem gebeurde en reed solo naar de Europese titel. Maxime Guillemin verzekerde zich in de laatste ronde van het zilver, terwijl Timo Kielich de Belgische eer nog hoog wist te houden door als derde op het podium te kruipen.  Andreas Goeman was met een negende plaats de tweede Belg. De overige Belgen finishte allemaal in zijn spoor.

Beluister het interview met Tom Pidcock bovenaan dit artikel

Uitslag

1 PIDCOCK Thomas
2 GUILLEMIN Nicolas
3 KIELICH Timo
4 BENOIST Antoine
5 RAUGEL Antoine
6 BONSERGENT Maxime
7 TURNER Ben
8 MONTAUBAN Jeremy
9 GOEMAN Andreas
10 KERRAUD Erwann
11 CAMPS Jelle
12 VANDEBOSCH Toon
13 BEKAERT Yentl
14 ARENSMAN Thymen
16 HENDRIKX Mees
17 HAZEKAMP Bart
19 AGTERBERG Kyle
23 FRIJTERS Perry
27 VLIEGEN Pieter-Jan
29 ARTZ Bart