Tom Pidcock hijst kassei in de lucht: “Ongelofelijk”

Tom Pidcock hijst kassei in de lucht: “Ongelofelijk”

Dat Tom Pidcock een multitalent is wisten we al langer. De Brit won eind januari met grote overmacht het wereldkampioenschap veldrijden en was ook in de overige wedstrijden waar hij aan de start stond haast onklopbaar. Zondag zette hij opnieuw een grote wedstrijd op zijn palmares door de juniorenversie van Parijs-Roubaix solo te winnen.

Op minder dan 25 kilometer van de finish wist Pidcock naar de kopgroep toe te rijden. “Daar kon ik even op adem komen waarna ik opnieuw vol aanging op Carrefour de l’Arbre. Ik dacht dat ik iedereen op een lint zou meesleuren in mijn spoor, maar toen keek ik achterom en zag ik dat ik een gat had. Het was nu of nooit.”

Daarna volgde een lange solo. “Het was afzien op de laatste stroken”, ging de Brit verder. “Ik probeerde elk vlakstukje van de kasseien mee te pikken. Het was één en al stof en kreeg ook heel wat binnen, maar wist het af te maken.”

Veld en weg

Parijs-Roubiax winnen doe je niet zomaar. “Het was één van mijn doelen na het wereldkampioenschapveldrijden. Het is een speciale wedstrijd om te winnen. Ook bij de junioren kan dat een boost geven aan mijn carrière. Voorlopig verandert er niets voor mij. Ik blijf de weg en het veld combineren. Er komen deze zomer nog een hele boel interessante en belangrijke wedstrijden aan.”

Foto – Glenn Coessens

17880267_10155119200049030_3362151510068795911_o