Tom De Kort: “Onze jeugdrenners zijn in rust”

Tom De Kort: “Onze jeugdrenners zijn in rust”

Het veldritseizoen lijkt er op te zitten voor de nieuwelingen en junioren. De Superprestigemanche in Ruddervoorde eind oktober was voor veel renners de laatste wedstrijd tot dusver. Tom De Kort, ploegleider van Bert Containers – Pauwels Sauzen, geeft aan dat hun renners al in rust gaan.

De lange coronapandemie weegt door bij de renners en hun entourage. “Het is een lastige periode voor hen”, laat ploegleider Tom De Kort optekenen op de teamwebsite. “In twee bubbels van vier, verspreid over de Kempen en de Vlaamse Ardennen, zijn de renners daarom de voorbije weken toch wekelijks blijven trainen met elkaar. Goeie, gevarieerde trainingen, soms zelfs met een blokje wedstrijdsimulatie, om de motivatie hoog te houden. Soms ernstig, soms speels. Het was mooi om te zien hoe ze erin vlogen en altijd gemotiveerd kwamen trainen.”

Rust

Vorige week kwam er dan het nieuws over  de afgelasting van het WK voor junioren en ook voor het uitgestelde BK in Middelkerke ziet het er slecht uit. “Daarom hebben we onze planning ook aangepast. De renners zijn in rust gegaan voor twee a drie weken, en zullen vroeger dan normaal de trainingen hernemen. Hopelijk mogen we snel weer volwaardige ploegtrainingen organiseren en vroeger dan anders op de weg beginnen koersen.”
De renners kregen nog geen kans om hun nieuwe outfit te showen.