Toeschouwer houdt Laure Michels van Oost-Vlaamse titel

Toeschouwer houdt Laure Michels van Oost-Vlaamse titel

Afgelopen zaterdag was het Oost- Vlaamse Zele het decor voor het Oost- Vlaams kampioenschap veldrijden. Laure Michels en Jara Noël waren de topfavorieten bij de dames U23. Het was Michels die het laken naar zich toe leek te trekken tot het in de laatste meters nog grondig misging.

Het Oost- Vlaams Kampioenschap veldrijden zal er eentje zijn dat nog lang in het geheugen van Laure Michels gegrift zal blijven staan. “Voor de wedstrijd had ik een super gevoel, de omloop was technisch met veel draaien en keren. Er lag modder maar lopen moesten we niet.”

Het was Noël die de beste start nam en het tempo meteen de hoogte in joeg. Michels kon een gat van om en bij de twintig seconden dichten. “Eens aan de kop kon ik wegrijden en een voorsprong van een halve minuut uitbouwen.” De titel leek zeer dichtbij, na lange tijd zou Michels nog eens een trui om de schouders mogen dragen.

Net op het moment dat alles in kannen en kruiken leek te zijn liep het toch nog grondig mis. “Op driehonderdmeter van de finish liep er plots een kind de omloop op. Ik kon geen kant meer op en ging tegen de grond.” Terwijl Michels er alles aan doet om zo snel mogelijk terug te vertrekken, komt Noël steeds dichter.

“In een fractie van een seconde stond ik weer recht, maar jammer genoeg lag mijn mijn ketting er nog af. Het werd lopen tot de materiaalpost die gelukkig dichtbij was.” Na een snelle fietswissel zat ze in de laatste meters van de wedstrijd. Echter had ze veel tijd verloren waardoor Noël al in haar wiel zat.

Een gevecht dat geen gevecht meer was

Samen streden ze in de laatste meters voor de provinciale titel. “Door de val en de pech was mijn moraal niet meer zoals hij geweest was. Het draaide niet meer zoals het eerst draaide en dat deed me helemaal de das om.” Noël kon haar laatste krachten nog aanspreken en ging met de titel aan de haal.

Na de wedstrijd ging ze meteen verhaal halen bij de mensen van de Wielerbond. “Samen met de jongen die me omver liep heb ik aan de bond mijn verhaal gedaan. Maar zij konden er niets meer aan doen. Ik zou nog een officiële klacht kunnen indienen maar dat is volgens mij weg gegooid geld.” Teleurgesteld keerde ze huiswaarts.

“Winnen tegen meisjes die ouder zijn dan mij was een echte knalprestatie. Dit is echt een gemiste kans maar zo’n dingen kunnen natuurlijk gebeuren. Ik kreeg na de wedstrijd heel wat reacties, zowel positieve als negatieve. Ik wil de mensen die mij gesteund een geholpen hebben zeker bedanken.” Zondag had ze nog last van hoofdpijn, deze verdween ondertussen wel al.