Titelstrijd Nederlandse dames is koffiedik kijken

Titelstrijd Nederlandse dames is koffiedik kijken

Ook in Nederland is er dit weekend het nationale kampioenschap. Bij de dames beloofd het alvast een spannende titelstrijd te worden. Voorlopig is het nog koffiedik kijken want zes dames mogen dromen van een Nederlandse trui.

Maud Kaptheijns: “Spannender dan ooit”

23621544002_ea086c0c89_bMaud Kaptheijns is bezig aan een bijzonder sterk seizoen. Ze mag gerust tot de podiumkandidaten genoemd worden maar voorlopig houdt ze de druk nog wat af. “Ik behoor tot de beste vijf Nederlandse dames, dus ik reken op top vijf”, blikt ze vooruit.

“Ik heb de goede conditie te pakken al was dat in Baal niet echt te merken. Ik heb ook speciaal toegewerkt naar de kampioenschappen. Het is altijd wel iets speciaals dus wil ik ook goed presteren. Ik zal tevreden zijn met een top vijf als ik weet dat ik er alles heb uitgehaald.”

Ook Kaptheijns kan geen favoriet naar voren schuiven. “Sophie de Boer is de laatste weken sterk bezig. Ook Sabrina Stultiens was in Leuven sterk maar pech gooide roet in het eten. Als Sanne Van Paassen weer hersteld is van haar ziekte kan ze ook hoge ogen gooien”, denkt Kaptheijns.

23869346256_42cf0f593c_bSanne Van Paassen: “Genieten van de wedstrijd is het belangrijkste”

Sanne Van Paassen deed het alles behalve onaardig tot nu toe maar na Spa-Francorchamps, waar ze nog derde werd, sukkelde ze met de gezondheid. “Het zit nog niet helemaal goed. Omdat mijn gezondheid niet is wat het moet zijn wil ik vooral genieten van de wedstrijd.”

“De ambities zijn natuurlijk niet minder. Ik wil graag op het podium eindigen al wordt dat niet makkelijk op een zware omloop met ook wat loopstroken. Ik verwacht vooral Thalita de Jong, Sabrina Stultiens en Sophie De Boer vooraan.”

Sophie De Boer kijkt vooral naar zichzelf: “Ik kan niets veranderen aan de vorm van de concurrentie”

Een van de topfavorieten is Sophie De Boer. Na haar overwinning in Leuven van zondag zette ze die titel nog wat kracht bij. “Die overwinning in Leuven kwam niet als een verrassing”, gaf De Boer toe. “De laatste weken voelde ik me steeds beter en beter worden.”

Op die manier lijkt De Boer net op tijd klaar voor de Nederlandse titelstrijd. “Ik mistte natuurlijk de eerste maand van het seizoen doordat ik ziek terugkwam van Vegas. Het was zo zoeken naar de juiste vorm. Mijn lichaam reageerde ook niet al te best op sommige wedstrijden.”

Maar De Boer staat er nu weer. “Ik ben blij dat ik die overwinning nu beet heb. Het geeft natuurlijk vertrouwen naar volgende week maar de ene dag is de andere niet. Ik realiseer mij dat de omloop in Hellendoorn er heel anders zal bijliggen. En de concurrentie is sterk.”

“Ik wil mijzelf dan ook niet de absolute topfavoriete noemen. Er zijn nog vier andere dames die met de titel kunnen gaan lopen. Het belangrijkste is dat ik over een goede conditie beschik. Aan de vorm van mijn concurrentes kan ik niets veranderen”, besluit De Boer.

*** Sophie De Boer, Thalita De Jong en Sabrina Stultiens

** Sanne Van Paassen en Anna van der Breggen

*Maud Kaptheijns