Titelkandidaat Toon Vandebosch: “Concurrentie het zo moeilijk mogelijk maken”

Titelkandidaat Toon Vandebosch: “Concurrentie het zo moeilijk mogelijk maken”

Samen met Jelle Camps is Toon Vandebosch zaterdag om 15u net iets meer favoriet dan de rest. De tweedejaarsjunior van IKO Enertherm-Beobank zal voor de titel echter af moeten rekenen met een sterk peloton leeftijdsgenoten.

Een vlotte babbel heeft de jongste van de twee Vandebosch’en steeds, maar betrappen op een grootste uitspraak zal je hem zelden. Ook voor het BK blijft hij bescheiden. “Ik hoop op het podium te staan en denk dat ik op een goede dag ook wel moet kunnen winnen”, blijft hij enigszins voorzichtig. “Ik ga het de concurrentie gewoon proberen zo moeilijk mogelijk te maken.”

De omloop verkende Vandebosch nog niet. “Ik denk wel dat die mij ligt met het zand en de korte lusjes. Ik heb er echter nog niet op gereden, dus het is nog altijd afwachten. Oorspronkelijk zeiden ze dat er veel gelopen moest worden, maar ik denk als je een beetje handig bent in het zand, moet fietsen ook wel mogelijk zijn.” 

Vergeet de eerstejaars niet

Dat er veel kanshebbers zijn weet ook Vandebosch. “We zijn met veel aan elkaar gewaagd, maar ik denk dat ik vooral Jelle Camps in het oog zal moeten houden. Hij won al vaak op snelle omlopen, dus het is even kijken hoe hij het doet op zo’n waar parcours.”

“Verder mogen we zeker Yentl Bekaert, Andreas Goeman, Timo Kielich en Florian Vermeersch niet vergeten. Met eerstejaars Arno Van Den Broeck staat er een echte kampioenschapsrenner aan de start, onderschat hem zeker niet”, besloot Vandebosch.