Timo Kielich verkende BK-parcours: “Kans op gladde toplaag”

Timo Kielich verkende BK-parcours: “Kans op gladde toplaag”

Er ontstond vandaag heel wat heisa omtrent de omloop van het Belgisch kampioenschap in Oostende. Danny De Bie ging al eens kijken en voorspelde een BK voor de loopcrosser. Timo Kielich zakte vorige week zaterdag ook al eens af naar de kustgemeente om het parcours aan de tand te voelen.

“Het is snel maar door de vele bochten is de omloop wel nog fijn”, vertelde de Limburger van Cycling.be – Alpha Motorhomes. “Als het regent zou de toplaag van het gras in de hippodroom wel nog glad kunnen worden.” Voorlopig zit er echter niet meteen regen in de pijplijn deze week.

De zandpassage was nog niet klaar toen Kielich ging verkennen. “Een deel van het zand zou inderdaad wel voor lopen kunnen zorgen, maar ook dat moet me wel liggen. Natuurlijk zie ik liever een omloop zoals in Namen, maar het Europees kampioenschap was ook razendsnel. Toen stond ik toch maar mooi op het podium.”

Dat podium is nu ook weer een doel. “Als ik een goede dag heb tenminste”, ging hij verder. “Anders moet ik zeker een plek bij die eerste vijf beamen. Toon en Jelle zie ik dan weer als de topfavorieten zondag, al zijn Andreas Goeman, Florian Vermeersch en Yentl Bekaert ook zeker niets kansloos”, besloot hij.

Bekijk de fotospecial van de BK-omloop.