Timo Kielich scoort op de flanken van de mijnterril in Beringen

Timo Kielich scoort op de flanken van de mijnterril in Beringen

De eerste manche van de Benelux Cup mountainbike streek afgelopen weekend neer op de flanken van de mijnterril in Beringen. Op de uitdagende omloop waren het Timo Kielich en Lukas Malezsewski die de lakens uitdeelden bij de jeugd. Beiden geen onbekende in het veldrijden. 

Clément Horny, ook actief in het veld, nam nochtans het voortouw in de eerste ronde. “Ik had het zeer lastig met het hoge tempo”, was Kielich, die zowat heel de eerste ronde rond positie vijf hing, eerlijk. “Clément reed vooraan weg, maar in de tweede ronde kon ik de kloof met hem toch dichten. In de beklimmingen moest ik soms een gaatje laten, maar in de afdaling maakte ik dat weer goed.” 

Het duo bleef samen tot in de laatste ronde. “Daarin heb ik doorgetrokken op de eerste klim, waardoor ik boven kwam met een beetje voorsprong. In de afdalingen toonde ik eerder al iets sterker te zijn en dat was ook zo in de laatste ronde. Mijn voorsprong liep uit, waardoor ik mijn eerste overwinning van het seizoen kon boeken.”

Met het Belgisch en wereldkampioenschap staan er nog twee belangrijke wedstrijden op zijn kalender. “Maar dat is niet alles. De twee volgende Junior Series in Oostenrijk en Engeland staan met stip aangeduid”, besloot hij. Lukas Malezsewski en Milan Ziemerik bezetten de twee eerste podium stekjes bij de nieuwelingen.

GPB_9177

GPB_9195

GPB_9261

GPB_9373

GPB_9369