Timo Kielich met goede papieren richting WK: “Wat als ik goed start?”

Timo Kielich met goede papieren richting WK: “Wat als ik goed start?”

“Amai, wat een wedstrijd heeft Timo gereden vandaag”, klonk bondscoach Rudy de Bie onder de indruk na de wedstrijd in Hoogerheide. Met een sterk wedstrijdeinde ging Kielich nog naar derde plaats. Eén week voor het wereldkampioenschap kan hij de beste papieren voorleggen.

Het seizoen van Timo Kielich was er één waar de kampioenschappen in het oog sprongen. Een derde plaats op het Europese kampioenschap. Eveneens brons op het Belgisch kampioenschap en dat terwijl hij zijn start volledig in rook zag op gaan. “Ook in Hoogerheide was dat weer het geval”, pikte de man van Cycling.be-Alphamotorhomes in. “Bij de start kwam mijn wiel los. Ik moest wisselen en kwam pas al allerlaatste de post uit. Vanaf dan was inhalen de boodschap.”

Dat lukte aardig. “In de voorlaatste ronde kon ik aanpikken bij de kopgroep. Finaal ging ik nog voorbij Florian Vermeersch naar de derde plek. Zonder die pech had ik Turner nog wel kunnen grijpen. Tom Pidcock was nog een paar andere mouwen geweest.”

Ambities

Ondanks de pech in de start kan Kielich met vertrouwen én ambities richting het wereldkampioenschap trekken. “Ik denk dat de nodige ambitie niet misplaatst is inderdaad”, ging de Limburger verder. “Ik miste dit seizoen vaak een goede uitslag door pech en foutjes.”

“Het valt sommige misschien niet zo op, maar zonder pech en mits een goede start zit een top vijf er in. Misschien zelfs meer, maar dat zullen we zaterdag wel zien. Als wat gezegd wordt klopt is de technische omloop wel iets voor mij. Zeker door de sneeuw. Ik kijk er naar uit.” 

Donderdag vertrekt de Belgische delegatie richting Luxemburg om de komende dagen de omloop onder de loep te nemen. “Maar het zal de komende dagen ook nog vooral goed herstellen worden van de training van vandaag”, besloot hij.