Timo Kielich aan de slag in eigen gouw: “Conditie in stijgende lijn”

Timo Kielich aan de slag in eigen gouw: “Conditie in stijgende lijn”

Timo Kielich is dit seizoen erg goed bezig. De man uit het Limburgse Alken werd door bondscoach Rudy de Bie dan ook geselecteerd voor de wereldbeker in Zolder, op een steenworp van zijn deur.

Na zijn bronzen mediale op het Europees kampioenschap liet hij optekenen dat zijn beste vorm er nog zat aan te komen. “In Namen had ik normaal wel kunnen meedoen voor het podium”, vertelde de man van Cycling.be-Alpha Motorhomes. “Jammer genoeg had ik pech in de eerste ronde en verloor ik veel tijd.”

Het resultaat kwam er niet. “Toch wil het zeggen dat mijn vorm in stijgende lijn naar de kampioenschappen gaat”, bekeek hij het positief. “Mijn ambities in Zolder zijn dan ook duidelijk. Een plek in de top vijf moet zeker tot de mogelijkheden horen, maar veel zal afhangen van de hectiek in de start.” 

In Zolder vindt Kielich een omloop waar hij met zijn mountainbikecapaciteiten wel weg kan. “Ik ben al een kijkje gaan nemen en het ziet er een redelijk technische omloop uit. Zeker nu dat ze de laatste lus verlegd hebben. Veel draaien en keren, een mooie afdalingen, zeker wat voor mij.”

‘Thuisrace’

Zolder en Alken liggen in crosstermen vlak bij elkaar. “Het is natuurlijk fijn dat ik zo een grote wedstrijd zo dicht bij huis mag rijden”, ging Kielich verder. “Maar uiteindelijk is elke wereldbeker wel speciaal voor mij. De parcours hebben altijd dat tikkeltje meer in zich dan een normale Vlaamse cross, vind ik.”

Zolder is het begin van de traditionele ‘drukke’ eindejaarsperiode. “Ik heb toch gekozen om mijn programma te beperken. Ik wil niet ’te’ veel cyclocrosswedstrijden rijden, te dicht bij elkaar, omdat ik ook zowel een mooi mountainbike als veldritseizoen wil afwerken”, besloot Kielich, die voor het BK enkel nog in Loenhout aan de start zal verschijnen.

Voor zijn boezemvriend Pieter-Jan Vliegen is het nog meer een thuiswedstrijd. Als renner van Heusden-Zolder mag hij in de Belgische a-selectie aantreden voor de wereldbeker.