Tijl Pauwels wint modderstrijd in Koningshooikt

Tijl Pauwels wint modderstrijd in Koningshooikt

Junior Tijl Pauwels zette in Koningshooikt de zegereeks van Lares-Doltcini verder. In de modder liet hij al snel zijn concurrenten achter. In een prangende spurt haalde Andreas Goeman het voor plaats twee van Jelle Camps en Toon Vandebosch. Karen Verhestraeten won bij de dames. 

Dante Scoponi stak meteen het vuur aan de lont bij de junioren. De renner van Lares-Doltcini reed in de eerste ronde meteen het veld uit elkaar. De eerstejaars bekocht zijn zware inspanning al snel en vijf renners kwamen samen aan de leiding.

Lang bleef het niet stil. Toon Vandebosch ging eerst aan, maar werd al snel voorbij gegaan door Tijl Pauwels. De tweedejaarsjunior trok fors door en de rest moest passen. Jelle Camps, Andreas Goeman en Toon Vandebosch vormden samen de eerste achtervolgende groep.

Pauwels diepte zijn voorsprong stelselmatig uit. Toen de achtervolgers nog naar elkaar begonnen te kijken was de zaak helemaal in kannen en kruiken. De renner van Lares-Doltcini zorgde al voor de zevende overwinning van het team deze winter. Ruim twintig seconden na de winnaars gaven de achtervolgers elkaar geen duimbreedte.

Met drie gingen ze naar de meet en in een spannende spurt haalde Andreas Goeman het van Jelle Camps en Toon Vandebosch. Seppe Rombouts ging nog in de laatste ronde voorbij zijn ploegmaat Reno Bauters voor plek vijf. Dante Scoponi werd na zijn snelle start nog zeven, enkele meters voor Jarne Boden. Fabio van Goethem en Dennis Blommen vervolledigden de top tien.

Uitslag

1. Tijl Pauwels
2. Andreas Goeman
3. Jelle Camps
4.  Toon Vandebosch
5. Seppe Rombouts
6. Reno Bauters
7. Dante Scoponi
8. Jarne Boden
9. Fabio Van Goethem
10. Dennis Blommen