Tijl Pauwels wekenlang uit competitie, ook Vreeswijk aan de kant

Tijl Pauwels wekenlang uit competitie, ook Vreeswijk aan de kant

Het waren niet allemaal lachende gezichten in het kamp van Lares – Doltcini zaterdag na het Europees kampioenschap in Huijbergen. Tijl Pauwels verdween er na een zware tuimelperte uit de wedstrijd met een stevig ingepakte pols. Verder onderzoek wees op de ernst van de zaak.

De junior uit Hoogstraten had voor de beruchte ‘drop’ niet tijdig in de pedalen kunnen klikken, waarop het fout ging bij het neerkomen. Pauwels ging over de kop, en daarbij plooide zijn pols dubbel onder zijn lichaam. De vrees voor een breuk die er meteen heerste, werd bevestigd tijdens de medische onderzoeken nadien.

“Ik liep een klein breukje op boven het gewricht”, slikt Pauwels de zware teleurstelling door. Dinsdag werd hij bij dokter Toon Claes verwacht in het ziekenhuis van Herentals, en die bracht een nieuwe gips rond de geteisterde pols aan. “Die zal onze pechvogel nog vier weken moeten dragen. Nadien volgt er nog enkele weken een brace. Daarna kan er gekeken worden wanneer Tijl weer in competitie kan komen, maar dat zal jammer genoeg dus nog een heel eind duren”, staat te lezen op de teamwebsite.

Rust voor Luca Vreeswijk

Ook de Nederlandse junior Luca Vreeswijk staat een tijd aan de kant. “Hij heeft op jonge leeftijd een heupblessure opgelopen, deze is toen ‘volledig’ hersteld. Nu Luca als junior meer is gaan trainen dan dat hij normaal deed, heeft hij de heup overbelast”, staat op de teamwebsite te lezen. “Op dit moment ondervindt Luca dermate veel last van deze blessure dat hij in overleg met zijn arts besloten heeft om komende periode rust te houden. Dit betekend dat Luca enige tijd geen wedstrijden zal rijden.”