Tijl Pauwels met brace naar drieëndertigste plaats

Tijl Pauwels met brace naar drieëndertigste plaats

Tijl Pauwels maakte vandaag in Zolder zijn comeback in de wereldbekerselectie. De tweedejaarsjunior brak zijn pols op het Europees kampioenschap in Huijbergen begin november en reed ondanks zijn brace naar de drieëndertigste plaats.

“Ik moest helemaal achteraan starten”, keek Pauwels terug op zijn wedstrijd. “Door heel wat risico’s te nemen kon ik meteen heel wat plaatsen goed maken.” Na zijn sterke start hing hij rond de veertigste positie.

“Ik kon nog verder opschuiven, maar op het moment dat ik bij het groepje voor de twintigste plaats kwam, bleef ik achter iemand hangen en kwam ik ten val. Daardoor verloor ik heel wat tijd en was ik mijn ritme kwijt. Ik heb nog geprobeerd het groepje bij te halen, maar ze zaten te ver.”

Zo strandde hij op een drieëndertigste plaats. “Ik voelde me redelijk fris en kon goed optrekken. Mijn goede start gaf me ook wel een boost. Het was vooral leuk om weer in de selectie te zitten. Het gaf me het gevoel dat ik er terug bij hoor na mijn polsbreuk.”

Die polsbreuk is nog niet volledig hersteld. “Ik fiets nu met een brace, al is dat niet echt aangenaam”, vertelde Pauwels. “Ik moet nog steeds goed opletten bij het klimmen en dalen, want als ik te hard kracht zet doet het nog wel pijn.”