Thymen Arensman stunt in Ster van Zuid-Limburg

Thymen Arensman stunt in Ster van Zuid-Limburg

Nederlands veldritkampioen Thymen Arensman voelt zich duidelijk goed in Limburgse velden en op Limburgse wegen. De winnaar van de Start-box Agter de Berg Cyclocross in Hechtel, wist op paasdag mee zijn stempel te drukke op de tweede dag van de Ster van Zuid-Limburg.

In de rit met start en aankomst in Landen sprong Arensman op veertig kilometer van de finish mee in de ontsnapping. Samen met zijn drie -en in de finale twee- metgezellen wist hij voorop te blijven tot aan de aankomst. Daar moest hij enkel de Brit Fred Wright voor zich dulden. Met die tweede plaats schuift hij ook op naar de tweede plek in het algemene klassement. Morgen staat de afsluitende etappe in en rond Borlo op het programma van de internationale juniorendriedaagse.

‘Kleine Hein’

Een dag eerder was er ook al een Nederlands succes op de weg. In wedstrijd met de prachtige naam ‘Omloop door het Land van Kleine Hein’, reed Bodi Del Grosso al na vier kilometer weg. Samen met Enzo Leijnse bleef hij het peloton voor. Aan de aankomst in Emmen wist Del Grosso naar de zegeruiker te spurten.

Foto – Wielerfoto’s Ine Marit