Thymen Arensman komt laat op stoom: “Ik ben een duursporter”

Thymen Arensman komt laat op stoom: “Ik ben een duursporter”

Tom Pidcock was misschien wel de riante winnaar van de Superprestige in Zonhoven, maar de wedstrijd had geen twee ronden langer moeten duren of we hadden een andere buitenlander op plek één gehad. De Nederlander Thymen Arensman kwam in de finale nog stevig opzetten.

Het scenario van de afgelopen weken herhaalde zich ook in Zonhoven voor Arensman. “Mijn start was opnieuw niet al te bijster. Ik ben een duursporter, dus mis explosiviteit bij de start”, reageerde hij na de wedstrijd.

“Ik begon rustig aan mijn inhaalrace, maar toen ik vooraan kwam aansluiten was Pidcock al gaan vliegen.” De voorsprong van die eenzame leider liep uit tot een halve minuut. “In de laatste ronde heb ik in de mythische kuil een sprintje getrokken en ben ik op zoek gegaan naar de leider.”

“Ik kon nog twintig seconden van zijn voorsprong wegwerken, maar het was niet voldoende voor de zege. Na enkele mindere weken gaat het gelukkig nu terug beter. Het gevoel is al wat beter en dat is wat telt”, besloot de Nederlander van het Craft Ten Tusscher Cycling Team.