Thymen Arensman en Mitch Groot kronen zich tot DK tijdrijden

Thymen Arensman en Mitch Groot kronen zich tot DK tijdrijden

Dat veldrijders goed tegen de klok kunnen rijden, bewezen de Nederlanders nog maar eens afgelopen week. Zowel Thymen Arensman als Mitch Groot wisten zich tot district kampioen tijdrijden, vergelijkbaar met provinciale kampioenschappen, te kronen in hun regio.

“Mijn voorbereiding verliep niet zoals gewoonlijk”, vertelde Thymen Arensman na afloop. “Normaal is mijn vader er altijd bij, maar die moest werken. Zo moest ik deze keer een groot deel zelf doen, maar natuurlijk stond mijn moeder ook nog paraat om me te helpen.”

“Er stond een enorm krachtige wind van 6 a 7 beaufort. Hierdoor reden vele renners zonder dicht achterwiel, maar ik kon mijn fiets goed onder controle houden en besloot zo wel te starten met een vol wiel. De tijdrit ging naar mijn gevoel niet echt goed.”

“Ik dacht dat ik teveel tijd had laten liggen tegen de wind aangezien dat ik me na de finish nog erg fris voelde. Maar toch was mijn tijd goed genoeg voor de eerst plaats en won ik zo met 40 seconden voorsprong. Ik mag nu naar het NK als ik vrijstelling krijg van mijn school aangezien het op een schooldag wordt georganiseerd”, besloot de Nederlandse nieuwelingen kampioen in het veld.

Ook Enertherm-BKCP renner Mitch Groot, die afgelopen week onzacht in aanraking kwam met een auto op weg naar school, kroonde zich tot districts kampioen tijdrijden. Hij was in Herkenbosch op een heuvelachtig parcours de sterkste en kwam zo met 36 seconden voorsprong over de meet. Roel van der Stegen, afgelopen winter nog de beste in Essen legde beslag op de derde plaats.

Foto: Wielren-fotografie