Thymen Arensman derde op NK MTB

Thymen Arensman derde op NK MTB

Na een gouden medaille in het veldrijden, hoopte Thymen Arensman misschien vandaag ook wel op de titel in het Nederland kampioenschap mountainbike. Na een sterke wedstrijd botste hij uiteindelijk op de sterke tweelingbroertjes van Dijke.

“Van bij de start voelde ik al dat ik geen super benen had vandaag”, begon Thymen Arensman zijn verhaal. “De eerste ronde moest ik aardig uit mijn pijp komen, maar later kwam ik op kop en probeerde ik weg te rijden. Enkel de broertjes van Dijke konden mee.”

“Ik reed aardig op kop tot er eentje op een technisch stuk demarreerde, net het stukje dat ik niet goed kon en weg was ie. In de laatste ronde bleef mijn tegenstander voor zilver zitten totdat hij op het laatste ook weg reed. Zo eindigde ik uiteindelijk als derde.”

“Ik ben niet echt tevreden, maar na een heel constant seizoen met goud in het veldrijden en een mooie klassieke overwinning, brons op het NK Tijdrijden heb ik niet veel te klagen. Nu een weekje rust nemen voor aleer ik in de jeugdtour van Assen zal aanvatten.”

Foto: Mario Yskout