‘Thuisrijdster’ Jessica Lambracht: “Speciale ervaring in Zeven”

‘Thuisrijdster’ Jessica Lambracht: “Speciale ervaring in Zeven”

Het wereldkampioenschap in Sankt –Wendel in 2011 was de laatste grote internationale veldrit op Duitse bodem. Afgelopen zaterdag streken de veldrijders neer in Zeven voor de vijfde manche van de wereldbeker. Voor de Duitse Jessica Lambracht was dit een hele speciale wedstrijd.

Tijdens het seizoen 2002-2003 en het seizoen erop streek het internationale veldritcircus neer op Duitse bodem. Met een tussenpauze van meer dan vijftienjaar was Zeven nog eens het toneel voor een Duitse wereldbekermanche. We kregen een spannende wedstrijd, maar voor Jessica Lambrecht was deze wedstrijd niet alleen spannend.

Ondanks dat Lambracht op meer dat 350km van Zeven woont was dit echt een thuiswedstrijd. “Ik was heel erg opgewonden voor de start. Tijdens de wedstrijd was iedereen voor mij aan het supporteren, het was echt geweldig.” Ze hoopt dan ook dat er een vervolg op kan komen. “De atmosfeer was geweldig en het zou echt leuk zijn om nog een Duitse wereldbeker te krijgen.”

De wedstrijd in Zeven werd georganiseerd door de drijvende krachten achter de Belgische Plodercross. Ze kregen in Duitsland de steun van niemand minder dan Hanka Kupfernagel. Voor Lambracht werd het een hele inhaalrace. “Ik startte vrij slecht en was op achtervolgen aangewezen. Gelukkig kon ik snel mijn ritme vinden en zo nog heel wat rensters inhalen.” Ze strandde op een 26ste plaats, een uitslag waar ze zeker mee kon leven.

We gaan ze de komende winter nog een paar keer aan het werk zien. “Ik combineer op dit moment werken met studeren, iets was niet altijd even goed te combineren is met de sport. Toch hoop ik nog aan een aantal wereldbekers en aan het WK deel te kunnen nemen. Maar mijn hoofddoel is het Duits kampioenschap.”  Een kampioenschap waar ze een goede herinnering aan overhoudt, in 2015 werd ze al eens kampioen bij de dames U23.