Thomas Pidcock topt internationaal podium

Thomas Pidcock topt internationaal podium

Na vorig seizoen was hij al geen onbekende meer voor ons, maar vandaag onderstreepte Thomas Pidcock zijn naam nog eens in Kruibeke. De Brit domineerde de juniorenwedstrijd en kreeg op het podium gezelschap van een Fransman en een landgenoot.

In de eerste ronde had de Brit nog het gezelschap van een vijftal andere, maar een halve ronde later ging hij er alleen vandoor. Met veel bravoure stak hij de wedstrijd in zijn binnenzak. “Nochtans viel ik nog de bocht voor de materiaalpost, waardoor ik even werd opgehouden”, vertelde Pidcock.

“Ik kwam er gelukkig terug door en kon zo de overwinning redelijk gemakkelijk binnenhalen”, besloot Pidcock die zijn pijlen richt op het Europees kampioenschap en Wereldkampioenschap. Achter hem was er gelukkig meer spanning. Daniel Tullet deed in de finale een gooi naar de tweede plaats, maar de Fransman Antoine Benoist ging hem nog voorbij. Arno Debeir kwam als vierde over de streep. Maxim Van Gils haalde het in een spannende spurt met Vince Van Den Eynde voor de vijfde plaats.