Thomas Bonnet verrast na val van Dekker en Jaspers

Thomas Bonnet verrast na val van Dekker en Jaspers

De juniorenwedstrijd in Zolder kreeg een knotsgekke laatste ronde. Door een valpartij in de laatste ronde moest Jens Dekker afstappen en kreeg Jappe Jaspers vooraan het gezelschap van de Fransmannen Thomas Bonnet en Tnaguy Turgis.Bonnet haalde het uiteindelijk in de spurt van Jaspers. Laatstgenoemde vergroot wel zijn voorsprong in het algemene klassement.

Jappe Jaspers nam de beste start op het circuit van Zolder. De wereldbekerleider zette meteen zijn metgezellen stevig onder druk en had in de eerste ronde een voorgift van een vijftal seconden.

Voor halfkoers kreeg hij het gezelschap van zijn, minder gestartte, ploegmaat Jens Dekker. Het duo vond elkaar en reed elke ronde een klein beetje verder weg van de eerste achtervolgers. Die achtervolgers waren de Fransmannen Tanguy Turgis, Thomas Bonnet en Mickael Crispin.

Het Franse duo gaf zich niet zo maar gewonnen en bleef de druk hoog houden op de twee leiders. Ze kwamen echter moeizaam dichter en keken met nog één ronde te gaan tegen een achterstand op van tien seconden.

Valpartij

Dekker en Jaspers wisselden elkaar goed af om die voorsprong zo constant mogelijk te houden. Net voor de sacramenshelling liep het echter aardig mis. Het achterwiel van Dekker schoof weg in een bocht, waardoor hij ten val kwam. Ook Jaspers moest zijn voet aan de grond zetten, maar kon snel door.

Voor Dekker was er minder geluk. De Nederlander kreeg zijn ketting niet meer op zijn fiets en moest de wedstrijd noodgedwongen verlaten. Door het incident roken Bonnet en Turgis hun kans. De Fransen gingen vol in de achtervolging en dichtten de kloof. Met drie begonnen ze aan de laatste zone, al was ook Crispin niet ver. Waar Jaspers moest lopen, bleven Turgis en Bonnet op de fiets.

Met een kleine voorsprong begon Bonnet aan de spurt. Jaspers deed er nog alles aan om de Fransman te remonteren maar kwam een fietslengte te kort. Turgis werd nog derde, terwijl Crispin zijn vierde plaats vierde met een wheelie.

Voor plaats vijf werd het nog een stevige strijd. Seppe Rombouts begon als eerste aan de spurt, maar moest zijn meerdere erkennen in de Amerikaan Gage Hecht. Eerstejaars Florian Vermeersch en Toon Vandebosch werden in hun spoor zevende en achtste. De Nederlander Thymen Arensman, ook eerstejaars, vervolledigde samen met de Zwitser Kevin Khun de top tien.

Uitslag

1. Thomas Bonnet
2. Jappe Jaspers
3. Tanguy Turgis
4. Mickael Crispin
5. Gage Hecht
6. Seppe Rombouts
7. Florian Vermeersch
8. Toon Vandebosch
9. Thymen Arensman
10. Kevin Khun
15. Reno Bauters
16. Jarne Driesen
23. Jarno Liessens
27. Timo Kielich
29. Alex Colman
33. Tijl Pauwels
39. Jari De Clerq
40. Arne Vrachten