Thomas Bonnet: “Sterke Franse equipe is er klaar voor”

Thomas Bonnet: “Sterke Franse equipe is er klaar voor”

Herinnert u zich nog eind december? Jappe Jaspers en Jens Dekker leken op weg naar de zege tijdens de wereldbekermanche in Zolder tot een val in de laatste ronde de wedstrijd nog totaal op zijn kop zette.

De Fransmannen Thomas Bonnet en Tanguy Turgis kwamen aansluiten en maakten het af. Bonnet ging toen aan de haal met de zege, terwijl Jaspers zich nog tussen de twee Fransmannen nestelde in de uitslag. Zondag strijkt het wereldbekercircus neer in Lignières-en-Berry. In het hart van Frankrijk. “Het parcours is moeilijk te vergelijken met één in België”, vertelde Bonnet. “We gaan er ongetwijfeld wel spannende wedstrijden zien.”

De Franse equipe deed er de afgelopen weken in elk geval alles aan om te kunnen schitteren op eigen bodem. “We gingen op nationale stage met de wielerbond. Het trainingskamp had vooral als doel om ons klaar te stomen voor de wereldkampioenschappen. We gaan zondag echter de zege ook niet zo maar weggeven.”

ZOL_4309Franse dominantie op WK?

Met zijn overwinning tijdens de wereldbekerpassage op het circuit van Terleamen kan hij degelijke adelbrieven voorleggen voor de WK-strijd eind deze maand op praktisch dezelfde omloop.

“Of ik dit ga kunnen herhalen? Dat weet ik niet, maar als ik een foutloze wedstrijd rijdt kan ik ver geraken. We hebben ook een sterke nationale ploeg die voor elkaar door het vuur gaat.”

Dat de Fransen venijnig uit de hoek kunnen komen op een wereldkampioenschap bewees de geschiedenis al. In het Duitse Sankt-Wendel, tijdens het WK van 2011, bezetten ze bijvoorbeeld het volledig juniorenpodium.

Bonnet begon pas één jaar na dat dominante Franse WK met veldrijden. “Ik hou wel van de intensieve en korte omlopen”, vertelde hij. “Ik combineer het veldrijden een beetje met de weg, maar vooral met mountainbiken.”

Video – Een dag in het wiel van de Franse stage