Thomas Bonnet Europees kampioen mountainbike

Thomas Bonnet Europees kampioen mountainbike

Thomas Bonnet heeft zich in het Zweedse Huskvarna tot Europees kampioen mountainbike gekroond in de juniorencategorie. Bonnet maakte er onder een stralende een zon een ware one-man-show van.

Thomas Bonnet is de nieuwe Europese kampioen bij de junioren in het mountainbiken. De Fransman reed in de openingsfase weg met zijn landgenoot Axel Zingle en de Zwitsers Vital Albin en Nick Burki.

Lang bleef het kwartet niet samen want Bonnet toonde zich op de steile klimmetjes duidelijk de sterkste. Hij liet zijn kompanen al snel achter zich en begon aan een ware solotocht. Bedreiging kwam er niet meer en zo kroonde Bonnet zich verdiend tot Europees kampioen.

Schermafbeelding 2016-05-07 om 14.38.24De Zwitser Vital Albin behaalde het zilver, de Fransman Axel Zingle was nog goed voor het brons. Ook de andere parttime veldrijders deden het verre van slecht. De Spanjaard Clullel Estape werd zevende, de Brit Gascoyne tiende.

De Italiaan Dorigoni en de Zwitser Kuhn eindigden respectievelijk op plek zeventien en achttien. Onze landgenoot Timo Kielich kende een sterke start en had een tijdlang uitzicht op een top vijftien plaats. Uiteindelijk werd hij 27ste.

Foto: Paul Foulonneau