Thijs Wolsink wint in Essen voor ploegleider André Tummeleer

Thijs Wolsink wint in Essen voor ploegleider André Tummeleer

Thijs Wolsink was de snelste bij de junioren in Essen. Wolsink vertrok samen met zijn ploegmaat Alex Colman, die later opgaf, als beste. De Clercq probeerde vanuit de achtervolging de scheve situatie nog recht te zetten maar moest tevreden nemen met plek twee. Toon Vandebosch werd derde.

Bij de junioren trok Alex Colman meteen stevig van leer. Colman kreeg zijn ploeggenoot Thijs Wolsink mee en de twee konden al snel een klein kloofje slaan. Daarachter volgde een drietal met Toon Vandebosch, Diederik Pemen en Jari de Clercq.

De twee mannen van Lares-Doltcini kregen hun voorsprong niet zomaar in de schoot geworpen. Vandebosch en de Clercq gingen opzoek naar het leidend duo. Daarachter volgde Pemen alleen. Jonas Smet reed op dat moment op de vijfde stek.

Wolsink kreeg het daarna in de mot dat de Clercq dichterbij kwam en wilde dat niet laten gebeuren. De Nederlander trok alleen door en liet Colman achter die op zijn beurt wel het gezelschap kreeg van de Clercq. Pemen kon dan weer komen aansluiten bij Vandebosch.

Wolsink dus alleen aan de leiding maar toch was het spel nog niet gespeeld. De Clercq liet Colman achter en zette zijn zoektocht naar de leider verder. Vandebosch recupereerde weer en ging met Colman verder terwijl Pemen dan weer moest afhaken.

De Clercq leek meter per meter dichterbij te komen maar ook Wolsink verkrampte niet. Vandebosch kwam alleen op plaats drie met achter zich Pemen, terwijl Colman plots moest opgeven met een gebroken kader. Zo kwam het de Spaanjaard Cullell Estape op plek vijf terecht.

In de laatste ronde bouwde Wolsink zijn voorsprong toch nog uit naar de twintig seconden. De Clercq moest zich gewonnen tegenover een sterke Wolsink en werd verdienstelijk tweede. De derde podiumplaats was weggelegd voor Toon Vandebosch.

Thijs Wolsink droeg zijn overwinning op aan de pas overleden moeder van ploegleider André Tummeleer.

Uitslag

  1. Thijs Wolsink
  2. Jari De Clercq
  3. Toon Vandebosch
  4. Diederik Pemen
  5. Cullell Estape
  6. Lepoittevin Dubost
  7. Timo Kielich
  8. Jonas Smet
  9. Mario Poldervaart
  10. Koen Van Helvoirt