Thijs Wolsink topt Lares-Doltcinipodium

Thijs Wolsink topt Lares-Doltcinipodium

Het was al Lares-Doltcini wat de klok sloeg in Wiekevorst. Thijs Wolsink spurtte sneller dan zijn één jaar jongere ploegmaat Florian Vermeersch. Alex Colman was de beste van de achtervolgers en maakte het feestje voor de jeugdploeg van Sunweb- Napoleon Games compleet. Sanne Cant won bij de dames.

Net zoals bij de nieuwelingen tekenden ook bij de junioren heel wat renners present. Met maar liefst 96 doken ze als een sneltrein het veld in. Jari De Clerq nam, met Dante Scoponi in zijn wiel, het veld op sleeptouw door de eerste lussen van het veld.

Het duurde tot de tweede ronde voor er vooraan de eerste kloofjes vielen. Er ontstond een kopgroep van zeven met Jari De Clerq, Florian Vermeersch, Dante Scoponi, Thijs Wolsink, Andreas Goeman, Alex Colman en Toon Vandebosch.

Vermeersch en Wolsink vonden dat het niet snel genoeg ging in de kopgroep en begonnen aan een lange ontsnapping. Eerst probeerde Toon Vandebosch zonder succes de kloof te dichten. Even later probeerde een trio hetzelfde, maar de twee vooraan waren definitief weg.

Wiel in wiel werkten ploegmaten Vermeersch en Wolsink de laatste ronde af. In de spurt haalde de Nederlander Wolsink het van Florian Vermeersch. Alex Colman maakte het feestje compleet door als eerste over de meet de komen in de strijd voor plek drie.

Colman haalde het daar van een omvangrijke groep. Victor Vandebosch werd vierde voor Andreas Goeman en Jari De Clerq. De jongste Vandebosch Toon werd zevende na een wedstrijd in de kop van het peloton. Alessio Dhoore vervolledigde de top acht.

Uitslag

  1. Thijs Wolsink
  2. Florian Vermeersch
  3. Alex Colman
  4. Victor Vandebosch
  5. Andreas Goeman
  6. Jari De Clercq
  7. Toon Vandebosch
  8. Alessio Dhoore
  9. Dante Scoponi
  10. Louis Overmeire