Thijs Wolsink snelste aan de streep in Loenhout

Thijs Wolsink snelste aan de streep in Loenhout

Het was een verlossende zege voor Thijs Wolsink in Loenhout. De Nederlander van Lares-Doltcini was in een langgerekte spurt de beste. De Amerikaan Spencer Petrov werd nog tweede, terwijl Jari De Clerq de eerste Belg was op de derde plaats.

Een razendsnelle omloop zorgde ook bij de junioren voor een gesloten wedstrijdbegin. Uiteindelijk konden Reno Bauters, Jente Tielemans, Jari De Clerq, Gage Hecht, Spencer Petrov, Eric Brunner en Thijs Wolsink zich ontdoen van de rest.

“Het was inderdaad een zeer snelle en tactische wedstrijd”, vertelde Wolsink. “Ik heb de hele tijd geprobeerd in de tweede positie te blijven zitten, maar dat was niet vanzelfsprekend in deze zenuwachtige wedstrijd.”

De Clerq en Bauters wisselden elkaar af op de kop van de koers. Hecht leek het oorspronkelijk moeilijk te hebben, maar kon toch standhouden. Tielemans, Brunner en Bauters moesten wel overboord in de razendsnelle slotfase. Met vier, Hecht, Petrov, Wolsink en De Clerq, gingen ze naar de spurt.

“Ik weet dat ik één van de snelste van het peloton ben, dus ik ging wel met vertrouwen richting die sprint”, ging hij verder. “Ik bleef zo lang mogelijk zitten en kwam pas op het laatste moment op kop en haalde het.”

Spencer Petrov en Jari De Clerq kwamen net te kort, maar mochten wel nog mee op het podium. Reno Bauters werd nog vierde, terwijl de Amerikanen Hecht en Brunner de vijfde en zesde plaats opeisten.

Uitslag

  1. Thijs Wolsink
  2. Spencer Petrov
  3. Jari De Clerq
  4. Reno Bauters
  5. Gage Hecht
  6. Eric Brunner
  7. Jente Tielemans
  8. Daniel Tullet
  9. Antoin Van Noppen
  10. Ben Turner