Thibau Nys spurt naar zege in Ruddervoorde

Thibau Nys spurt naar zege in Ruddervoorde

Een dag na het behalen van de Vlaams Brabantse titel heeft Thibau Nys de Superprestigemanche in Ruddervoorde op zijn naam geschreven. In de spurt wist hij Jetze Van Campenhout af te houden. Yorben Lauryssen werd uit de achtervolgende groep nog derde.

Een stevige wind maakte de vernieuwde omloop in Ruddervoorde nog zwaarder. De sterksten kwam dan ook snel bovendrijven. Jetze Van Campenhout en Thibau Nys gingen er in de beginfase al vandoor. De omvangrijke achtervolgende groep sloot nog even aan, maar moest het duo toch al snel weer laten rijden.

“Mijn plan was nochtans om er alleen vandoor te gaan”, vertelde Thibau Nys aan de finish. “Ik heb dat ook even geprobeerd, maar door de stevige wind op de lange rechte stukken viel ik meteen stil. Ook Jetze probeerde, maar kwam door de weersomstandigheden niet ver.”

Het duo ging zo met dertig seconden voorsprong samen naar de streep. “Ik durf bijna met iedereen naar de laatste rechte lijn te gaan. Ik wou in de zandstrook net voor de finish toch op kop zitten, maar schoot voor de zandbak uit mijn klikpedaal. Daardoor was Jetze me voor. Bij het opdraaien van de rechte lijn wist hij mij nog te verrassen door stevig aan te zetten, maar ik kon er gelukkig toch nog over geraken”, besloot Nys.

Yorben Lauryssen ontdeed zich in de finale nog van de omvangrijke achtervolgende groep. Zo mocht de man van Lares-Doltcini in zijn ‘bijna thuiscross’ als derde het podium op. Tibor Del Grosse en Jente Michels vervolledigden de top vijf.