Thibau Nys: “Simpel, ik ben alleen tevreden met de titel”

Thibau Nys: “Simpel, ik ben alleen tevreden met de titel”

Kan Thibau Nys twee op een rij boeken in Koksijde door na zijn titel als eerstejaarsnieuweling, die van tweedejaars ook te grijpen? Hij zal dan in ieder geval moet afrekenen met enkele sterke concurrenten.

Dante Coremans, Ward Huybs, Lennert Belmans, Jetze Van Campenhout… het is een greep uit de kanshebbers voor de titel zaterdag. “Ik verwacht inderdaad dezelfde namen als vorig jaar bij de eerstejaars”, vertelde Nys. “Toch richt ik mijn blik nog iets meer op Coremans. Hij is mijn topfavoriet.”

Uiteraard staat Thibau Nys zelf ook als één van absolute favorieten aan de start. “Ik kan inderdaad niet anders dan tevreden zijn met de titel. Dat is heel simpel. Mijn seizoen is al uitstekend geweest en nu ga ik vol voor die kers op de taart.”

Het parcours verkennen doet hij pas woensdag. “Het is daardoor op dit moment nog een vraagteken voor mij. Ik heb er ook niet echt specifiek voor getraind. Ik ben één keer naar Hofstade getrokken om het zand al eens te voelen, maar daar stop het ook. Het is niet dat ik al een maand in het zand aan het trainen ben. Wie in vorm is kan op elke omloop winnen”, besloot Nys.

Belmans: “Zand ligt me wel”

Een andere kandidaat is Lennert Belmans. “Ik woon in een streek waar je veel door het zand moet klieven, dus ik ben dat wel gewoon. De omloop verkende ik nog niet, maar het moet me we liggen denk ik.”

Afgelopen weekend sloeg hij de wedstrijden over. “Zo kon ik nog wat extra duurtrainingen doen, maar voor de rest ziet mijn voorbereiding voor het BK er niet anders uit dan voor een gewone wedstrijd. Ik ga vol voor het podium en misschien zit de overwinning er wel in”, besloot de man van IKO Beobank.