Thibau Nys na doordacht seizoen derde: “Rekende op mijn spurt”

Thibau Nys na doordacht seizoen derde: “Rekende op mijn spurt”

Thibau Nys knoopte donderdag na twee weken van inactiviteit op wedstrijdvlak, in Loenhout aan met een knappe derde plaats. De eerstejaarsnieuweling reed een sterke wedstrijd in het kader van de DVV Verzekeringen Trofee. 

Thibau Nys was de afgelopen twee weken niet het veld te bespeuren. “Het was een bewuste keuze om het wat rustiger aan te doen”, begon Nys, die in die periode ook zijn examen afwerkte. “Ik ben wel blijven trainen en hoopte nu beter te zijn dan twee weken geleden. Dat ik nu derde wordt had ik echter niet verwacht. Ik ben dan uiteraard ook heel blij.”

De wedstrijd bij de nieuwelingen viel in de eerste ronde al volledig uit elkaar. “Ik kwam toen in het tweede groepje terecht”, ging hij verder. “Zonder veel krachten te verspelen op kop van de groep, probeerde ik toch wat plaatsen goed te maken. In de tweede ronde kwam alles weer samen en probeerde ik me zo goed als mogelijk te positioneren.”

Die positie vond hij en met de Nederlander Pim Ronhaar vocht hij een stevig duel uit voor de laatste podiumstek. “Pim zat door zijn beste krachten heen en ik rekende op mijn spurt. Die is steeds sterk en zo maakte ik het ook vandaag af.”

Doordacht seizoen

Thibau Nys was nog niet vaak in grote a-wedstrijden te zien dit seizoen. “Dat hebben we op voorhand goed doordacht”, vertelde hij. “Als eerstejaars zijn de a-crossen vaak te zwaar. Dat vind ik nog te riskant op mijn leeftijd. Ik pik de crossen die niet te ver zijn en mij liggen er uit. Loenhout paste in dat kader perfect in mijn agenda.”

Over anderhalve week komt het Belgisch kampioenschap er aan. “Ik kan moeilijk niet zeggen dat ik tot de favorieten behoor. Dante Corremans blijft uiteraard de te kloppen man, maar ook voor mij moet het er wel inzitten”, besloot Nys.