Thibau Nys meteen naar zege in nieuwe BK-trui

Thibau Nys meteen naar zege in nieuwe BK-trui

Eerstejaarsnieuweling Thibau Nys heeft zijn Belgische trui meteen extra glans gegeven. De kersverse Belgische kampioen maakte er in Zonnebeke een lange solotocht van. Joran Wyseure en Jasper Dejaegher zorgden voor een mooie teamprestatie door beiden op het podium te kruipen in de kleuren van het Spie-Douterloigne Cycling Team. 

De vriestemperaturen van de afgelopen weken toverden de omloop in Zonnebeke om tot een wegwedstrijd. Yente Peirens en Thibau Nys slaagden er toch in een klein kloofje te slaan. Het duo leek op weg naar een mooie tweestrijd, totdat aan het einde van de eerste ronde de ketting van Peirens eraf viel en blokkeerde.

Die kans liet Nys niet aan zich voorbij gaan. “Ik zag dat hij problemen had met zijn ketting en dat was voor mij hét signaal om er vandoor te gaan”, reageerde de jonge Nys. “Ik twijfelde niet en kon elke ronde mijn voorsprong uitdiepen. De overwinning komt toch als een verrassing, want na het BK lastte ik toch enigszins rust in. Dat ik nu kan winnen in mijn nieuwe Belgische trui is echt een opsteker.”

Achter Nys vochten Joran Wyseure en Jasper Dejaegher een stevig duel uit. Lang was het Dejaegher die de tweede plek opeiste, maar in de finale ging zijn ploegmaat Wyseure hem toch nog voorbij. Jelle Vermoote en Yorben Lauryssen legden beslag op de plaatsen vier en vijf.

BKZ_4613LOGO
podiumNIEUWZON