Thibau Nys maakt favorietenrol waar

Thibau Nys maakt favorietenrol waar

Thibau Nys mocht als eerste zijn armen in de lucht gooien tijdens het Belgische kampioenschap in Oostende. De eerstejaarsnieuweling maakt het af in de laatste ronde. Lennert Belmans greep nog het zilver voor de ploegmaat van Nys, Ward Huybs. 

Al vanaf de  start kwamen de favorieten bovendrijven op het Belgisch kampioenschap. Thibau Nys, Dante Corremans en Lennert Belmans sloegen na de zandstrook meteen een kloofje. Het was alle hens aan dek bij Ward Huybs en Yorben Lauryssen om het trio vooraan bij te benen.

Huybs slaagde er wel in en met vier begonnen ze aan een spannende strijd. Niemand kon echt het verschil maken. Het was wachten op een foutje van Dante Coremans alvorens er ergens een verschil was op te merken. Na zijn schuiver trokken Huybs en Nys door, maar Coremans en Belmans zette als terug recht en met vier begonnen ze aan de laatste ronde.

Balkjes

bkz_1863Daar liep het in bij de blakjespassage opnieuw mis voor Coremans. Hij ging vol onderuit en was uitgeteld voor de titel. Belmans, Nys en Huybs maakten er een spannend kijkstuk van. Met een stevige demarrage in de laatste meters maakte Nys het verschil. Belmans reed nog naar het zilver, voor Ward Huybs.

Voor plek vijf achter de onfortuinlijke Coremans was het nog spannend. Lauryssen maakte in de laatste ronde nog het verschil en wist Jelle Declerck en Arne Baers af te houden. Mathis De Roeck werd nog achtste voor Jetze Van Campenhout en Nando De Rijck.