Thalita de Jong neemt in schoonheid afscheid

Thalita de Jong neemt in schoonheid afscheid

Wereldkampioene Thalita de Jong heeft in schoonheid afscheid genomen van Rabobank-Liv. De Nederlandse won net zoals vorig jaar de wedstrijd in Bredene, in het kader van de Brico Cross. Ellen van Loy plooide na een perfecte zandpassage van de Jong. Jolien Verschueren ging in de finale nog voorbij de erg sterke Alicia Franck voor plaats drie.

Al vroeg in de wedstrijd ontstond er een kopgroep van twee. Zo namen wereldkampioene Thalita de Jong en Ellen van Loy enkele seconden voorsprong op de concurrentie. Op een korte afstand volgde Alicia Franck. Dat zei al zo vroeg na haar knieproblemen terug goed zou zijn, zorgde toch wel voor een verassing.

Ellen van Loy kreeg het steeds moeilijker en zo moest ze de Jong na een perfecte passage in de zandstrook  laten gaan. In de strijd om de derde plaats werd het nog erg spannend. Zo schoof Jolien Verschueren na een slechte start elke ronde op. In de voorlaatste ronde had ze zelfs het wiel van Alicia Franck te pakken. Verschueren was duidelijk onder stoom en graaide in extremis nog de derde plaats mee.

“Weg blijft hoofddoel”

De Jong nam met deze zege afscheid van haar ploeg Rabobank. “Ik ben de ploeg en de sponsors dankbaar voor de mooie jaren”, vertelde de Jong na afloop. “Dankzij hen heb ik de kans gehad veel mooie wedstrijden te rijden. In 2017 rijd ik voor Lares – Waowdeals, een Belgische ploeg waarin de weg nog steeds mijn hoofddoel is.”

“Leuk dat ik hier in Bredene net als in 2015 kan winnen. Vorig jaar was dit de periode waarin het met de week beter ging als veldrijdster. Intussen rijd ik in de regenboogtrui, maar ik heb wel altijd geprobeerd om mezelf te blijven.”