Thalita de Jong meteen bij de pinken

Thalita de Jong meteen bij de pinken

Het eerste optreden van Thalita de Jong ging niet onopgemerkt voorbij. De wereldkampioene pakte in Ronse uit met een indrukwekkende solo en is meteen ook stevig de eerste leidster in de IJsboerke Ladies Trophy, het damesklassement van de DVV Verzekeringen Trofee.

Al vanaf de start liet de Jong haar concurrenten alle kleuren van de regenboog zien. Met een stevige pedaaltred liep ze in de eerste twee ronden al dertig seconden uit op de eerste achtervolgers. Die achtervolgende groep werd gevuld met Sanne Cant, Sophie De Boer, Pavla Havlikova en Lucinda Brand.

Even leek het toch nog mis te lopen voor de Jong. Kettingproblemen gooide stevig roet in het eten, maar ze panikeerde nooit en verhielp het euvel. Met een iets kleiner geworden voorsprong begon ze opnieuw aan haar race naar de overwinning.

Thalita de Jong diepte haar voorsprong opnieuw uit en haalde het solo. Een sterk teruggekeerde Jolien Verschueren deed nog een gooi naar het podium, maar ook bij haar pruttelde de ketting tegen. Sanne Cant haalde het dan uiteindelijk in de strijd voor de tweede plaats van Sophie De Boer.