Thalita de jong met winst in Ardooie naar wereldbeker in Valkenburg

Thalita de jong met winst in Ardooie naar wereldbeker in Valkenburg

Thalita de Jong dook twee jaar geleden op in het veld, op aanraden van haar vriend probeerde ze het ook op de veldritfiets. Dit zou zeker niet zonder resultaat blijven, ze reed een mooi seizoen. Afgelopen zomer reed ze een heel mooi wegprogramma met een derde plaats op het EK U23 als kers op de taart. Afgelopen zondag reed ze in Ronse haar eerste veldrit waar ze  Donderdag toonde ze haar goede benen in Ardooie waar ze de dameswedstrijd van de Kermiscross op haar naam wist te schrijven.

Haar verkenning in Ronse verliep zeer goed en ze vond twee lastige stukken op de omloop. Maar ze had een plan om deze obstakels te overwinnen. “Ik sprak met mezelf af om bij de eerste moeilijke strook af te stappen en te lopen tot na de bocht. Bij de moeilijke afdaling zou ik opteren om de buitenbocht te nemen.” Ze vond een omloop waar ze haar krachten vrij goed kwijt kon en zette haar zinnen op een plek binnen de verre top vijftien.

Ook De Jong moest van op de laatste startrij vertrekken iets wat voor haar niet zo vlot verliep. “Ik kon in de start moeilijk opschuiven, maar bleef kalm. Eens in het veld kon ik een hele inhaalrace doen en bij de eerste materiaalpost zat ik op plek negen.” In de derde ronde reed ze op plek zeven en zette ze haar achtervolging op Ellen van Loy en Hellen Wyman in. “Toen ik bijna de aansluiting gevonden had viel ik en verloor het contact met beide rensters.”

Ze zou uiteindelijk in haar eerste veldrit van het seizoen als zevende over de meet komen. “Na afloop was ik blij met mijn resultaat. Ik had gehoopt om achter een topper te kunnen rijden om zowat techniek af te kunnen kijken.”

Na winst in Ardooie met nog meer zin naar Valkenburg

Donderdag reed De Jong ook mee in de Kermiscross van Ardooie. Na een halve ronde toonde ze haar conditie en reed ze bij haar tegenstandsters weg. Ze zou aan de streep iets meer dan een minuut voorsprong hebben op Ellen van Loy en Jolien Verschueren. “Ik ben heel blij met mijn zege in Ardooie. Zondag zal ik in Valkenburg weer achteraan moeten starten wat weer voor inhaalrace zal zorgen. Ik hoorde dat Valkenburg een machtsomloop is. Dat zou in ieder geval in mijn voordeel moeten zijn. Ik heb er, zeker na de zege in Ardooie, veel zin in.”