Thalita de Jong grijpt de macht in Ardooie

Thalita de Jong grijpt de macht in Ardooie

De Nederlandse Thalita de Jong heeft de bloemen mee naar huis mogen nemen in Ardooie. De Jong was dondernamiddag een minuut sneller dan Ellen van Loy die tweede werd. Jolien Verschueren moest genoegen nemen met de derde stek.

De Nederlandse Thalita de Jong heeft donderdagnamiddag in Ardooie de macht gegrepen. Het was van Loy die tekende voor de best start. Ook de Jong zat al vroeg op de voorposten net zoals de Amerikaanse Amanda Miller, Loes Sels en Linda Ter Beek.

Al snel werd het duidelijk dat het een hogesnelheidscross zou worden onder aanvoering van de Young Telenet-Fidea dames. Verschueren nam wel een mindere start en moest in de beginfase wat plekken goed maken. Na drie ronden wedstrijd nam de Jong het commando over en met een verschroeiende versnelling ging ze uiteindelijk solo.

De Jong verzwakte niet en bouwde haar voorsprong elke ronde wat uit. Voor van Loy en Verschueren werd het toen duidelijk dat enkel nog de tweede en derde podiumplaats voor het grijpen lag. Die strijd werd gewonnen door van Loy, Verschueren vervolledigde het podium. De Amerikaanse Amanda Miller, zondag actief in de wereldbekermanche van Valkenburg viel naast podium. Loes Sels sloot de top vijf.

Uitslag

  1. Thalita De Jong
  2. Ellen van Loy
  3. Jolien Verschueren
  4. Amanda Miller
  5. Loes Sels
  6. Linda Ter Beek
  7. Aida Nuno Palacio
  8. Lucia Blanco Gonzalez
  9. Joyce Vanderbeken
  10. Kaitlin Antonneau

Met dank aan Glenn Coessens