Tess Van Loy neemt eerste zege bij de dames jeugd

Tess Van Loy neemt eerste zege bij de dames jeugd

Tess Van Loy maakte begin dit seizoen de overstap van de aspiranten naar de dames jeugd. Vandaag streed ze in de Ploderscross in Kruibeke voor de winst. Het werd een wedstrijd waarin ze kennis maakte met vele nieuwe dingen binnen de crosswereld. Een wedstrijd waar ze aan het langste eind trok en met de zegeruiker naar huis mocht.

Zo’n grote wedstrijd rijden is voor een jonkie zeker een heel speciale ervaring. “Voor de start was het allemaal even wennen zoveel mensen naast de omloop. Toen ik aan de start zelf stond zag ik ineens dat we met lichten moesten starten, wat ik nog nooit gedaan had.” Bij AA-drink Kalas warmen de rensters veelal in groep op, zo ook vandaag. “Toen we met het team gingen verkennen zag ik al meteen dat de omloop toch wel technisch was. Door dat ik wel veel op mijn mountainbike zit lag dat mij ook wel.”

Starten in een grote wedstrijd met veel mensen rond de omloop en met startlichten, zeker iets wat zeer spannend zou worden. “Ik stond op de tweede rij,  toen de lichten op groen sprongen zag ik meteen een gaatje zodat ik als vijfde de eerste helling op kon.” Ze zat in de eerste ronde mooi mee in de wedstrijd. “Ik reed in de top tien toen ik een slipper maakte en de aansluiting met mijn ploegmaatjes miste. Ik besloot om de hele wedstrijd op mijn eigen tempo af te werken. In de voorlaatste ronde sloot ik bij de leidster aan en kon zo nog de zege pakken.”

Van Loy  behaalde zo haar eerste zege als dames jeugd wat meteen ook goed was voor elfde plaats algemeen. “Ik ben heel tevreden met mijn behaalde resultaat, maar elke wedstrijd is anders. We blijven met de voetjes op de grond en gaan er volgende wedstrijd weer vol voor.”

Foto met dank aan Robert Goedgezelschap