Teleurstelling overheerst bij junioren na WK MTB

Teleurstelling overheerst bij junioren na WK MTB

Het wereldkampioenschap mountainbike bracht vrijdag niet wat de ‘crossers’ er zelf van verwacht hadden. In het geval van de Belgische en Nederlandse semi-veldrijders dan toch, want voor Thomas Bonnet werd het een feestje. De Fransman die op tweede kerstdag de wereldbekerveldrijden in Zolder won, werd na een solo wereldkampioen in het Tsjechische Nove Mesto. 

Eerder op het seizoen werd Bonnet al Europees kampioen op de dikke banden. Ook vrijdag  reed hij half koers weg van de concurrentie op het uitdagende parcours en kwam solo vol ongeloof aan. “Ik was zo geconcentreerd op de wedstrijd dat ik niet doorhad dat de laatste ronde erop zat”, reageerde Bonnet. “Ik was zo bezig met mijn achterligger en bleef druk zetten. Het is fantastisch om te winnen.” De Zwitser Kevin Kuhn werd 23e.

‘Teleurstelling’

Voor de Belgische en Nederlandse vaandeldrager was er meer ontevredenheid. Timo Kielich wist nochtans een knappe 31e plaats uit de brand te slepen. “Mijn start was weliswaar niet super, maar na de startronde wist ik toch enkele renners in te halen”, reageerde hij aan mountainbike.be.

Van het ene op het andere moment blokkeerden mijn benen weer helemaal en verloor ik op die manier heel wat plaatsen. De laatste twee ronden kwam ik er wat door, maar dan zijn de tijdsverschillen zo groot dat renners inhalen moeilijk wordt. Op naar het volgende doel en dat is het BK in Ottignies “.

Ook wereldkampioen veldrijden Jens Dekker begon met veel goede moed aan zijn kampioenschap op de mountainbike. “Maar het werd één grote teleurstelling”, klonk het bij de Nederlander. “In de startronde werd ik twee keer in de afsluiting geduwd, waardoor ik mijn rug blesseerde. Ik had geen kracht meer. Ik deed er nog alles aan om de finish te halen, maar toen ik ook nog duizelig werd moest ik de handdoek in de ring gooien.” 

 Foto – TSPC Photography