Teleurstelling bij Marthe Truyen

Teleurstelling bij Marthe Truyen

Veldrijdster Marthe Truyen zakte afgelopen zondag met een kleine ambitie af naar het Belgsich kampioenschap op de weg. De renster van het AA-drink jongerenteam kende een korte voorbereiding en koesterde gezonde ambities.

Dat het Belgisch kampioenschap een speciale wedstrijd is, is voor elke renster duidelijk. Zo ook voor Truyen. “Het is inderdaad een aparte wedstrijd, eentje waarin ik graag wou zien hoe ver ik zou kunnen komen. Het moest een mooie wedstrijd worden waarin een superdag zeker welkom was.”  Truyen is in de eerste plaats veldrijdster en reed een volledig seizoen in het veld. “Voor het BK had ik amper drie wedstrijden in mijn benen, de tijd voor specifieke trainingen ontbrak me ook.”

Het kampioenschap werd een gesloten wedstrijd, eentje waarin ze in het begin haar weg zeker moest zoeken. “Naarmate de wedstrijd vorderde werd mijn gevoel beter en beter. Ik kon een aantal aanvallen beantwoorden, maar wist dat voorop blijven bijna niet mogelijk zou zijn.” Des te meer ze de finish in het zicht kregen, des te groter het geloof op slagen werd.

Nooit kansen volledig kunnen benutten

“Het geloof in mezelf was gestegen en ik had het gevoel nog wat over te hebben voor de sprint. Hiervoor plaatste ik me zo goed als ik kon.” Jammer genoeg liep het op tweehonderd meter van de meet mis. “Ik werd ingesloten en moest enkele keren de benen stilhouden, ik kon er nooit meer alles uitpersen.” Truyen kwam op de meest ondankbare plaats over de meet. Ze viel net naast het podium en strandde op de vierde plaats.

Teleurgesteld bolde ze over de meet. Toch kan ze nu, een paar dagen later, met een positief gevoel terugkijken. “We zullen nooit niet weten hoe mijn uitslag had geweest als ik niet werd ingesloten, erover speculeren helpt dan ook niet. Ik heb me wel heel hard geamuseerd tijdens de wedstrijd en ervan genoten.”

Foto met dank aan Joeri De Coninck