Telenet-Fidea (Welpjes) met beperkte groep en nieuw jeugdteam het veld in

Telenet-Fidea (Welpjes) met beperkte groep en nieuw jeugdteam het veld in

Met een sterk afgebouwde jeugdwerking duiken de Telenet-Fidea Lions, de nieuwe naam van het team, deze winter het veld in. Drie tweedejaarsjunioren en vier dames krijgen de kans van de nieuwe ploegbaas Sven Nys om zich te tonen in het veld. Ze werden vandaag aan het Sven Nys Cycling Center op de Balenberg voorgesteld. 

Andreas Goeman, Yentl Bekaert en Arne Vrachten zullen het dit seizoen moeten doen voor Telenet-Fidea ‘Welpjes’. “Alle drie zijn ze klaar voor het seizoen, al verliep de voorbereiding van Vrachten niet over rozen”, reageerde ploegleider Sven Vanthourenhout. “Door zijn knieblessure liep hij een kleine achterstand op. Bekaert en Goeman staan wel topfit aan de start. Hun doel van komende winter moet zijn om mee in de selectie van de wereldbekers te zitten. Dit vergroot meteen ook hun kans om mee in de selectie voor het WK in Luxemburg opgenomen te worden. Laat die selecties en een aantal klasseflitsen het hoofddoel zijn.”

Bij de dames is het weer uitkijken naar Ellen van Loy en Jolien Verschueren.”Met Ellen Van Loy hebben we een echte leeuwin in huis. Haar vechtersmentaliteit komt boven in elke wedstrijd waar ze aan de start staat. Ellen geeft zich altijd voor de volle 100% en dat heeft haar al een paar mooie resultaten opgeleverd. Ik ben er van overtuigd dat ze zich ook de komende winter vaak naar het podium zal knokken.” Daarnaast zijn ook Loes Sels en Nederlandse dames jeugd kampioene Fleur Nagengast van de partij.

TFC_2373Kalas Schriek ’99 wordt AA Drinks Jongerenteam     

Het uitdoofscenario van Young Telenet-Fidea is niet het einde van de jeugdwerking binnen het team van Sven Nys. Vanaf 1 januari gaan ze een samenwerking aan met Kalas Schriek ’99, dat vanaf dan, minstens voor vijf jaar, door het leven gaat als het AA Drinks Jongerenteam.

Net zoals Crelan – Vastgoedservice en Balen BC, en IKO Enertherm – Beobank en WAC Hoboken, rekenen ze nu dus op een bestaand jeugdteam om hun renners op te leiden.

“De wielerploeg uit de omgeving van Baal behoudt een volledige zelfstandige infrastructuur”, verzekerde Nys wel. “Maar onze ploegleiders zullen de renners van het AA Drinks Jongerenteam mee opvolgen, zodat we perfect zullen kunnen inschatten wie klaar is om de stap naar de beloften van het Telenet-Fidea Cycling Team te kunnen zetten.”

De wisselwerking gaat in twee richtingen. “Onze huidige drie junioren zullen na de winter ook aansluiten bij het AA Drinks jongerenteam en daar hun wegprogramma afwerken. Dit huwelijk zal beide partijen sterker maken.”

TFC_2274 TFC_2235

TFC_2285